EPNR

MEMORYThe house is formed as a receptive U with cuts and recesses, where the outer space penetrates permanently in the house and the existing pines are part of the interior landscape of the home. The implantation takes advantage of the buildable area in relation to the retreats and the U leans on one of its sides as a way to become more open towards the forest and exploit the geometry of the ground, its retreats and the geographic orientation creating spaces of repair, protection and privacy. 

House El Pinar Program: House // Location: El pinar | Canelones | Uruguay // Architecture: OAP arquitectos // Project Managers: Archs. Federico Mirabal Pietra | Patricia Miranda Giagnacovo | Germán Arismendi Quondamatteo // Collaborators: Guillermo Larrea // Consultants:  Magnone | Pollio civil engineers // Dates: Proyect 2010 |2011