MTLS

MEMORY A SEASON HOUSE IN MANANTIALES. A house, a boat, a wall… for rest, nature and discovery. The intense ocean views and the elevated topography of the place are important or relevant and combine with a house that creates an intimate and serene environment of rest, contemplation and relax. A large stone wall in U runs by and unifies several fields of the house, combined and contrasted with a large hyper thin cover that is expanded along the entire length of the house, this goes roofing, generating vibrations and multiple housing specialties. It is Resolved with a typology (of the kind of a boat) with low cabins and upper decks, and an intermediate level, covering space for the barbecue area with ocean views. A step below a garden type “Patio” is made between the bedrooms and the living room, controlling the intimacy with the neighbor through a green hedge.

House Manantiales Programa: house of season // Location: Manantiales | Maldonado | Uruguay // Architecture: Archs. Federico Mirabal Pietra | Marcelo Bednarik Soares | Ana Maggioli Giosa // Project Managers: Archs. Federico Mirabal Pietra | Marcelo Bednarik Soares | Ana Maggioli Giosa // Collaborators: Rafael Alanis | Gaston Carcavallo | Patricia Miranda // Consultants: Magnone | Pollio civil engineers // Dates: project-2006- 2007 // Built area: 180 m2